Alle våre hundeblåsere rangert

Vi har ofte spørsmål om hvilken av våre hundeblåsere som er best. Noen ganger er det ikke enkelt å kunne se for seg hvilken en skal velge heller. I denne artikkelen rangerer vi derfor alle våre hundeblåsere. Målet er at det skal bli enklere for deg å velge en hundeblåser fra oss som er tilpasset din hunderase og dine kriterier.

Våre to første blåsere er definert som "Vanlige blåsere". Så er det våre "Kraftigste blåsere".

Så kjære hundeier, jeg håper denne artikkelen er til nytte for deg. Vi har prøvd å skrive denne så enkel som mulig og vi har samtidig prøvd å dekke de vanligste spørsmålene som en kan lure på. Du kan trykke på ethvert bilde for å få vite mer om den aktuelle blåseren.

NB: Du må ikke henge deg opp i wattstyrken på en blåser. Det er en veldig vanlig feil. Den forteller nemlig ingenting om hvor kraftig en blåser er. Det en skal se på er blåsehastighet og blåsevarme. Det er disse to faktorene som bestemmer kraften.

Alle våre blåsere passer på 10 ampere.

Se også vår "FAQ" for å se om du finner svar på noen spørsmål der.

Vi starter fra våre rimeligste til våre beste hundeblåsere.

1. Dyson 90

Dyson 90 HundeblåserDyson 90 er en av våre rimeligste blåsere. Er du ute etter en budsjettvennlig blåser som gjør jobben godt nok så gå for denne. Denne er rimelig i pris også. Denne hundeblåseren passer til små raser som Bichon frise, Puddel, Cocker Spanie, Beagle og Japansk spisshund. Varmen denne avgir er noen grader ca 8 grader mer (58 vs 52) enn den neste blåseren vi skal presentere. Den har derfor noe kortere tørkeprosess hvis du skal dusje hunden. Både kald og varmluft.
Blåsestyrke er på 565 gram og blåsehastighet på 55 m/s. 5 kubikkmeter med luft i minuttet.
Solid bygd i aliminum. 

2. Blaster SHD-1800P

BLASTER SHD-1800P Hundeblåser

Denne blåseren avgir 52 grader i varme, men til gjengjeld litt kraftigere trykk enn Dyson 90. Blåseren har et ergonomisk håndtak og slangen kobles til blåseren ved å ta den inn og deretter vris den slik at den sitter fast. Denne blåseren er også vår mest støysvake. Denne passer til  også til små hunderaser som Bichon frise, Puddel, Cocker Spanie, Beagle og Japansk spisshund. Blåsestyrke er på 650 gram og blåsehastighet er på 65 m/s.
 

3. Mango TD-901MT

Mango TD-901MT Hundeblåser

Beveger vi oss opp i kategorien "Kraftige blåsere" så finner vi denne. Mango blåseren er samme blåser som en av verdens mest populære blåsere, nemlig "Monster" som er neste plass. Det er nøyaktig samme spesifikasjoner. 
Blåsestyrke er på 895 gram og 90 m/s i blåsehastighet. Både kald og varmluft som du skrur på eller av.
Blåseren passer til middels til store hunder med mye pels. Denne blåseren er et trygt kjøp siden den er anerkjent verden over. Solid bygd i aluminum. Blåsevarme er på 52 grader. Den avgir ikke veldig mye varme til tross for at det er 52 grader så det er en fin blåser å ha hvis du ikke vil at hunden skal bli altfor varm.

4. Monster Aeolous

Blåser Monster

Monster blåseren trenger egentlig ikke så mye introduksjon. Anerkjent blåser som er svært populær blant hundeiere. Petblower gjør oppmerksom på at navnet "Monster" lenger ikke er mulig å ha på denne blåseren da navnet "Monster" er varemerke for brus. Passer for middels til store hunder. Blåsestyrke er på 895 gram slik som på mango. Blåsehastighet 90 m/s. Resten av spesifikasjonene utenom fargen er lik som blåseren "Mango".

 

5. Blaster SHD-2800P

Blaster SHD-2800P Hundeblåser 

Blaster SHD-2800 er en av våre bestselgere. Denne blåseren passer for middels store hunder til store hunder. Eksempler er Golden retriever, doodle osv.
Denne blåseren har 1 motor. Den avgir godt med trykk men luftmengden er ikke like stor som feks Typhoon og Super Blaster som har doble motorer. De med doble motorer avgir dobbelt så mye luft (ikke dobbelt så mye trykk) og dekker større områder når man blåser på hunden.
Likevel er denne blåseren et valg veldig mange går for siden den dekker de fleste krav. Størrelsen er kompakt og blåseren har både kald og varmluft. Alt av spesifikasjoner finner du ved å trykke på bildet.  Blåsestyrke er på 920 gram. Testen er gjort ved å blåse på en digital vekt på full styrke. Tar underulla ganske så godt.


6. Phoenix Universal - Inkludert stativ

Phoneix Sirocco med stativ

Phoenix er også et av de merkene som er anerkjent på markedet. Bonuset med denne blåseren er at prisen er inkludert et stativ. Du slipper å måtte bøye deg ned og opp hele tiden. Dette er en blåser som er en mellomting mellom Monster og Blaster SHD-1800P ( nummer 2 og 4). Passer for middels til krevende hunder.  Robust bygd. Du finner mer info om blåseren ved å trykke på bildet over.

7. Typhoon SHD-3000F - Dobbel motor
Typhoon SHD-3000F Hundeblåser
Går vi et hakk enda opp i kategorien "Kraftige blåsere" så finner vi denne hundeblåseren, med dobbel motor. Vi kan love deg at denne blåseren lever opp til sitt navn og at det er en blåser du vil bli svært fornøyd med. Dobbel motor gir ikke dobbelt med trykk, men produserer større mengde med luft. Denne produserer 9 kubikk med luft i minuttet.  Større mengde med luft gir muligheten til å tørke store områder av pelsen, noe som er med å forkorte tørkeprosessen. 
Vi selger disse blåserne spesielt til hundeiere som har Newfoundland, Samojed, Finsk lapphund, Afghansk mynde, Akita, Husky, Schæfer, Grønnlandshund og andre store hunder med veldig mye pels og underull.. Denne selger vi også til oppdrettere og salonger som stiller høye krav til pelsstell og som vil ta underulla.

Blåseren har ellers kald og varmluft. Vi må også påpeke at designet ser litt tøff ut. Dette er også blåseren for deg dersom du vil tørrblåse hunden for feks støv. Altså at du bruker den utenom å måtte dusje hunden.
Blåsehastighet er på 95-100 m/s. Blåsestyrke er 940 gram.

 

8. Flypet 2000

Flypet 2000 - Hvit hundeblåser
Flypet 2000 - Blå Hundeblåser

Nest sist på lista finner vi denne blåseren. Nei du finner ikke så mange omtaler av denne på nett, for vår leverandør har ikke fokus på denne i utlandet. Men vi har testet den og denne er desidert den blåseren som avgir mest luftmengde etter vår første plass. Dobbel motor og vanntett. Håndtaket er noe mer komfortabelt enn våre andre modeller. Det er to innstillinger for varme. Innstilling 1 avgir litt med varme (ca 35 grader), mens innstilling 2 avgir 53 grader. Denne blåseren tåler røff behandling også. Vi har brukt et eksemplar på vårt lager til forskjellige oppdrag (Alt fra å tørke klær til  å rense bil og den har fått skikkelig hjuling uten at noe har gått i stykker. 

Denne hundeblåseren kommer med hjul. Så det er enkelt å flytte på den hvis dere skal feks ha en stående i terrassen.
Blåsehastighet 110 m/s.
 

9. Super Blaster SHD-2400T
Super Blaster SHD-2400T- Premium hundeblåser

Så til vår mest kraftigste blåser. Dobbel motor. Imponerende trykk på 1050 gram og luftmengde på 9 kubikk i minuttet. Til sammenligning har våre vanlige blåsere en luftmengde på rundt 5 kubikk i minuttet. Hvordan kan denne være vår kraftigste? Det kommer av to faktorer som folk flest ikke er oppmerksom på. Kraften i en blåser bestemmes av to faktorer, nemlig blåsehastighet og blåsevarme. Jo høyere varme jo kraftigere er også en blåser. Denne blåseren har kun varmluft, men har et trykk som er 1050 gram. Dette er målt ved å blåse på full styrke på en digital vekt. Når det er sagt så justeres varmen ut fra hastigheten som er trinnløs. Skrur du ned styrken på blåseren så skrur du også ned på varmen. 
Denne blåseren tar underulla ganske godt forutsatt at den er litt løs. Med en blåsehastighet på 110 m/s og en varme på 60 grader så er dette vår beste blåser for deg som vil hundens beste og samtidig tørke hunden så effektivt som mulig. 

Denne blåseren har en delt plass mellom våre blåsere her nummer 7 og 8. 
 

Konklusjon

Hvilken blåser skal du velge? Først ta utgangspunkt i hvilken rase du har og hvor mye pels hunden har. Har hunden underull?  Så er det snakk om budsjett. Er det en blåser du vil ha i mange år så kan det  lønne seg å kjøpe en av våre mest kraftigste blåsere. Iforhold til våre kraftigste blåsere så se etter hvilken behov du har.  Vil du ha en enkel blåser som gjør jobben greit for de fleste så velg en av våre blåsere som er i kategorien "Vanlige blåsere".

Uansett hvilket valg så er det en ting som er helt sikkert. En hundeblåser er en god investering for hunden, deg og dine omgivelser.